utile

Beneficiile lichenilor

perete licheni receptie

Pe langa intretinerea usoara lichenii mai au cateva benefii importante:

1. REDUCEREA NIVELULUI DE STRES

Mai multe studii relizate in SUA si Japonia au aratat ca prezenta plantelor la birou reduc nivelul de stres in randul angajatilor. (Vezi studiu)

2. REDUC POLUAREA SI PURIFICA AERUL

Lichenii au proprietatea de a absorbi substantele nocive din atmosfera, astfel ca prezenta lor poate ajuta la curatarea aerului.

3. CRESC CREATIVITATEA SI PRODUCTIVITATEA

Prezenta plantelor si a lichenilor ajuta la cresterea productivitatii si a creativitatii la locul de munca. (Studii aici si aici)

4. AJUTA LA MENTINEREA UMIDITATII

Lichenii absorb umiditatea din atmosfera si sunt de ajutor in camerele cu umiditate mare. Evita totusi sa ii pui in camere cu umiditate excesiva, cum ar fi baia.

5. PERETII CU LICHENI AU EFECT FONOABSORBANT

Lichenii au un puternic efect de izolare fonica, fiind recomandati atat pentru izolarea zgomotului exterior, cat si in incaperile mari in care se formeaza ecou sau in spatiile open space unde nivelul sunetului este ridicat.

6. SUNT IGNIFUGI

Datorita continutului ridicat de apa, lichenii reduc viteza de propagare a focului.

7. IMPACTUL PSIHOLOGIC

Companiile care aleg sa isi decoreze peretii cu licheni sunt percepute de catre clienti, parteneri si chiar angajati ca fiind mai prietenoase cu mediul inconjurator. In plus, folsit in restaurante, duc cu gandul la o mancare, dar si un stil de viata mai sanatos.

Articole similare